سال ۱۹۵۰ یک فرد آمریکایی برای نخستین بار فرمولاسیون تهیه ناگت را از مرغ ارائه کرد. ناگت مرغ در دهه ۱۹۵۰ توسط رابرت سی بیکر، یک دانشمند غذا و استاد دانشگاه کرنل، اختراع شد که آنرا بدون حق اختراع و بعنوان یک کار پژوهشی در اختیار عموم قرار داد. اختراع دکتر بیکر این اجازه را می داد تا ناگت های مرغ را به هر شکلی درآورد. شرکت تایسون فودز دستور پخت مک ناگت مرغ را در سال ۱۹۷۹ برای مک دونالدز داد و از ۱۹۸۰ فروش آن شروع شد.
نزدیک به سال ۱۹۸۰ بود که مک دونالد به صورت رسمی و گسترده مک ناگت مرغ را در رستوران های خود سرو کرد و همین باعث شد از آن پس استفاده از انواع ناگت در سراسر دنیا به اشکال و طعم های مختلف رایج شود.
در واقع ناگت ها عبارتند از انواع گوشت چرخ كرده و فرآوری شده كه به اشكال مختلف شكل داده شده و با نمک، ادویه، آرد سوخاری، پوشیده و به صورت خام، نیمه پخته، نیمه سرخ یا پخته تهیه میشود. این گوشت چرخ کرده میتواند شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، انواع ماکیان و حتی میگو باشد. در واقع انواع گوشت حلال در کشور قابلیت تبدیل شدن به ناگت را دارند اما بیشترین تولید در زمینه تهیه ناگت در ایران مربوط به مرغ است، بنابراین میتوان در سایر گوشتها مانند بوقلمون یا میگو نیز سرمایه گذاری کرد.
استفاده از انواع غذاهای آماده در کشور رو به فزونی است و مردم هر روز بیشتر به سمت این گونه غذاها تمایل نشان میدهند همچنین چون از برخی گوشت های مسن در تهیه این ناگتها استفاده میشود به علاوه برخی ضایعات مرغ و گوشت را هم به کار می گیرند قیمت تمام شده این محصول نسبت به مرغ و گوشت کمتر برآورد می شود و مردم قدرت خرید بیشتری دارند. همچنین ماشین آلات اینکار عموما تولید داخل است و به راحتی می توان آنها را طراحی و تهیه کرد.
مراحل تولید ناگت
گوشت مرغ یا انواع گوشت های دیگر برای این کار در یک پروسه چندمرحله ای برای تولید قرار میگیرند که نخستین مرحله، آماده سازی است. آماده سازی در واقع به كلیه عملیاتی که روی گوشتتازه یا منجمد صورت میگیرد گفته میشود.
این عملیات به ترتیب شامل پوستگیری، قطعه بندی كردن، استخوانگیری، شست و شو، آب چكان شدن و چرخ كردن، است. سپس در مرحله فرآوری اختلاط گوشت تكهای یا چرخ شده مرغ گوشتی با مواد پركننده، اتصال دهنده و عطر و طعم دهنده، كه آماده قالب گیری هستند انجام میشود.
مرحله بعد شكل دهی است که به شكل دادن و حالت دادن گوشت مرغ فرآوری شده با استفاده از ابزار مناسب و به روش درست و بهداشتی گفته می شود، به گونه ای كه گوشت مزبور به صورت قطعه های ناگت به شكل های مختلف و به وزن و ضخامت و قطر معین، به دست آمده باشد، سپس این ناگت ها به مرحله پوشش دهی میروند که مراحل آردزنی، لعاب زنی و سوخاری پاشی ناگت است.
در نهایت فرآیند حرارتی آغاز می شود که برای سرخ كردن، تثبیت شكل و بهبود رنگ محصول و پخت با بخار برای انجام كامل پخت محصول است تا آن را آماده مصرف کند. در نهایت وقتی محصول آماده شد به سرعت دمای آن را کاهش می دهند و بسته بندی میکنند. بسته بندی محصول باید به گونه ای باشد که كه در خلال جابه جایی و نگهداری، از آلودگی و فساد محفوظ باشد. برای بسته بندی ناگت مرغ از یک لایه نفوذ ناپذیر داخلی و یک روکش جعبه های مقوایی بهداشتی مناسب و ویژه مواد غذایی استفاده می شود.
ناگتها یکی از فست فود های بسیار پر طرفدار هستند که در انواع مختلف مثل ناگت مرغ، گوشت، میگو و سبزیجات تهیه می شوند. ناگت مرغ یا لقمه مرغ یک محصول فراوری شده از گوشت مرغ است.
ناگت مرغ یا مرغ لقمهای یکی از مشهورترین غذاهای حاضری است که خیلی سریع آماده می شود و اکثراً کودکان و پدر و مادرها عاشق آن هستند. رستوران ها معمولاً ناگت های خود را در روغن های گیاهی مانند روغن نارگیل سرخ می کنند. طرز تهیه ناگت خانگی ساده است و طعم آن از تمام ناگت هایی که در فست فودها پیدا می شود خوشمزه تر است.
رکورد جهانی ناگت مرغ
رکورد بزرگ ترين ناگت مرغ جهان مربوط به ناگتی با طول و عرض ۰٫۹۹ و ۰٫۶۱ متر و وزن ۲۳٬۲ کیلوگرم میباشد که توسط رستوران های زنجیره ای ایمپایر کوشر طبخ شد. از این ناگت در ۲۹ ماه اکتبر ۲۰۱۳ در شعبه ای در سیکوکس، نیوجرسی پرده برداری شد.