لوگو ها 1 300x300 - محصولات ماهیران

ماهی سی باس یا باراموندی

 

گوشت آبزیان به لحاظ در برداشتن پروتئین با کیفیت مناسب تغذیه ای، اسیدهای آمینة ضروری برای بدن و امگا ۳ منبع مناسبی جهت تامین این فاکتور اصلی غذائی به شمار می­آید. یکی از گونه­های مطرح در پرورش ماهیان دریایی در کشور که ظرف این سال­ها به واسطه رشد سریع، هم­آوری بالا و طعم لذیذ، جایگاه مناسبی برای خود پیدا کرده، ماهی Lates calcarifer می­باشد که در آسیا به نام سی باس  و در استرالیا با نام باراموندی شناخته می­شود. این ماهی قادر به تحمل محدوده شوری بالایی بوده (Euryhaline) بوده و پراکنش آن، از منطقه غرب اقیانوس هند تا اقیانوس آرام از خلیج فارس تا چین، تایوان، گینه نو و شمال استرالیا گزارش شده است. سی باس در دسته ماهیان کاتادروموس تقسیم بندی می­شود بدین معنیکه در فصل تولید مثل، محل زندگی خود در آب های شیرین و لب شور را ترک گفته و به آب­های شور دریایی (غالباً در دهانه خوریات) مهاجرت می­نماید. این ماهی را جزء شکارچی­های فرصت طلب تقسیم بندی می­کنند که از جمله آیتم­های غذایی انواع بالغ آن، می توان از سخت­پوستان و انواع ماهی­ها نام برد. رژیم غذایی گوشتخواری این ماهی سبب ایجاد طعم بسیار دلچسب، ارزش غذایی بالا و کیفیت بی نظیر گوشت ماهی سی باس شده است.
گواهینامه های ماهیران
کاتالوگ ماهیران 0
سی باس به دليل رشد سريع، تكثير آسان، تحمل شوري بالا و توانايی در پذيرش غذاي فرموله، از بهترين ماهيان پرورشی دنيا محسوب شده و در مدت ۵ ماه به بيش از ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم می­رسد كه مناسب بازار می­باشد. طبق گزارش FAO (2012) از كل توليد ماهيان دريايی، ۷۰ هزار تن مربوط به ماهی سی باس آسيايی بوده كه اين  نكته بيان گر بازار پسندي اين ماهی در دنيا  می باشد.
پرورش این ماهی نخستین بار در مرکز تحقیقاتی Songkhala در تایلند در۱۹۷۰ آغاز و به سرعت در سراسر جنوب شرق آسیا گسترش یافت. در دهه ۸۰ تا ۹۰ میلادی تکثیر و پرورش سی­باس در کشورهای چین، هند، اندونزی، مالزی، فیلیپین، سنگاپور، تایوان، ویتنام و استرالیا رونق چشمگیری یافت. سی­باس در سال­های اخیر به قصد آبزی پروری به ایران، گوام، پلینزی فرانسه، ایالات متحده آمریکا، هاوایی و ماساچوست، هلند، انگلستان نیز معرفی گردیده است.